Vrijstaat Vanmol sleept twee zilveren medailles in de wacht op internationaal bierconcours

Vrijstaat Vanmol sleept twee zilveren medailles in de wacht op internationaal bierconcours

Pajotse microbrouwerij valt opnieuw in de prijzen

Brouwerij Vrijstaat Vanmol uit het Vlaams-Brabantse Eizeringen rijfde op de iBEERian Awards 2018 in Portugal twee medailles binnen. Prins van Brabant, een pittig hoevebier, behaalde zilver in de categorie ‘Saison’ en Klauw werd de op een na beste in de categorie ‘Belgian Pale Strong Ale’. De microbrouwerij werd twee jaar geleden opgericht door cartoonist Erwin Vanmol. Samen met zijn 17-jarige vennoot en assistent-brouwer Jan Panneels bracht hij vorig jaar 48.000 liter ambachtelijk gebrouwen bier op de markt.

Zowel Prins van Brabant als Klauw werden in opdracht van derden geproduceerd. Prins van Brabant werd vorig jaar op de markt gebracht op vraag van het Prinscomité naar aanleiding van de viering “25 jaar Prins, Trots van Brabant”, het imposante standbeeld ter ere van het Brabants trekpaard op het Lennikse marktplein.  Het is een hoevebier van 5,2% op basis van gerst, tarwe en veel haver.

Klauw is een straf blond bier van hoge gisting met gerst en tarwe. Aan het brouwsel werden drie hopsoorten toegevoegd die deze volmout tripel een stevige bitterheid en een frisse, fruitige afdronk geven. Deze eindigt mooi in een warme gloed door zijn alcoholpercentage van 9%. Klauw wordt gebrouwen in opdracht van het weekblad ’t Pallieterke en is enkel te koop via www.klauw.net.

De iBEERian Awards (www.ibeerianawards.com) worden jaarlijks georganiseerd in het Portugese Aveiro. Vorig jaar viel Vrijstaat Vanmol daar ook al eens in de prijzen. Toen jaar rijfde de microbrouwerij een zilveren medaille binnen voor de blonde Gronckel.

Bieren voor verenigingen en KMO’s
Vrijstaat Vanmol is van plan om nog meer bieren voor derden te produceren. Zo worden er op dit ogenblik plannen gesmeed om in opdracht van de scouts van Ternat ook een lekker ambachtelijk bier te brouwen. Erwin Vanmol specialiseerde zich tevens in het ontwerpen van artistieke etiketten voor ondernemers die aan hun klanten een fles ambachtelijk bier als relatie- of nieuwjaarsgeschenk willen cadeau doen. De brouwer zorgt zelf voor de ontwikkeling van aangepast artwork want Erwin studeerde destijds grafische vormgeving aan het Sint-Lucasinstituut te Brussel en schilderkunst aan o.a. de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Gent.

Vrijstaat Vanmol werd in mei 2016 opgericht door cartoonist Erwin Vanmol. Hij wordt bijgestaan door de inmiddels 17-jarige Jan Panneels, die als assistent-brouwer de jongste professionele brouwer ter wereld is. Vrijstaat Vanmol produceert op dit ogenblik 6 bieren: de blonde Gronckel, de smaakvolle Janimal van slechts 3,3%, de gloedvolle Tripel Gronckel, het pittig hoevebier Prins van Brabant, de krachtige Klauw en het cigarpairing-bier Cohiba Atmosphere. De eerste vier zijn verkrijgbaar bij cafés, restaurants en drankenhandelaars, die kwaliteitsbieren hoog in het vaandel dragen.
www.vrijstaat.be

Contacteer ons
Yves Panneels Force3 - PR & Communication
Yves Panneels Force3 - PR & Communication
Over Vrijstaat Vanmol

Vrijstaat Vanmol werd in mei 2016 opgericht door cartoonist Erwin Vanmol. Hij wordt bijgestaan door zijn medevennoot Jan Panneels, die destijds als 15-jarige de jongste professionele brouwer ter wereld was. De Vrijstaat-bieren zijn verkrijgbaar bij caf├ęs, restaurants en drankhandelaars, die kwaliteit hoog in het vaandel dragen. Daarnaast brouwt het duo ook bieren voor bedrijven en verenigingen. Zo maakten Erwin en Jan al brouwsels voor o.a. de scoutsvereniging van Ternat en luchtvaartmaatschappij Air Antwerp. De microbrouwerij valt met de regelmaat van de klok in de prijzen op internationale bierconcours. Zo sleepte Vrijstaat Vanmol op de iBeerian Awards 2019 nog drie medailles in de wacht.
www.vrijstaat.be

Vrijstaat Vanmol
Nellekenstraat 42A
1750 Eizeringen