Vrijstaat Vanmol lanceert tripel-versie van Gronckel

Pajotse microbrouwerij brengt derde bier op de markt

De Pajotse microbrouwerij  Vrijstaat Vanmol brengt op maandag 5 december een nieuw bier op de markt. Cartoonist-brouwer Erwin Vanmol noemt het zelf ‘het best bewaarde, publieke geheim van de Vrijstaat’.  Voor wie reeds een bezoek bracht aan de brouwerij, was deze Gronckel-versie met een derde meer hop, een derde meer mout en een derde meer alcohol geen onbekende meer. Tripel Gronckel is het derde bier dat door de Vrijstaat Vanmol wordt geproduceerd.

“Tijdens proefsessies van experimentele brouwsels werd deze winterse godendrank steevast op goedkeurend gebrom onthaald. Daarom werd besloten van hem voor iedereen beschikbaar te maken”, aldus Erwin Vanmol. 

Gronckel, het eerste bier van Vrijstaat Vanmol, was van bij de start een schot in de roos. De vraag overtreft alle verwachtingen. Dit ambachtelijk bier wordt gebrouwen ter ere van Frans-Jozef De Gronckel, de advocaat die 200 jaar geleden geboren werd en die de streek tussen Zenne en Dender de naam ‘Pajottenland’ gaf.

Het tweede bier van de Vrijstaat Vanmol creëerde Erwin voor de Cohiba Atmosphere-vestigingen in Antwerpen en Maastricht. Het leent zich uitstekend voor ‘cigarpairing’. Het Cohiba Atmosphere-bier wordt exclusief gebrouwen voor deze twee sigaarlounges en is daarom niet in de gewone drankenhandel verkrijgbaar.

Tripel Gronckel werd gebotteld in flessen van 33cl en 75cl en is vanaf volgende week te koop bij de betere bierhandel in het Pajottenland.

Over Vrijstaat Vanmol

Vrijstaat Vanmol werd in mei 2016 opgericht door cartoonist Erwin Vanmol. Hij wordt bijgestaan door zijn medevennoot Jan Panneels, die destijds als 15-jarige de jongste professionele brouwer ter wereld was. De Vrijstaat-bieren zijn verkrijgbaar bij caf├ęs, restaurants en drankhandelaars, die kwaliteit hoog in het vaandel dragen. Daarnaast brouwt het duo ook bieren voor bedrijven en verenigingen. Zo maakten Erwin en Jan al brouwsels voor o.a. de scoutsvereniging van Ternat en luchtvaartmaatschappij Air Antwerp. De microbrouwerij valt met de regelmaat van de klok in de prijzen op internationale bierconcours. Zo sleepte Vrijstaat Vanmol op de iBeerian Awards 2019 nog drie medailles in de wacht.
www.vrijstaat.be

Vrijstaat Vanmol
Nellekenstraat 42A
1750 Eizeringen