Vrijstaat Vanmol lanceert kerstbier van 11%

Vrijstaat Vanmol lanceert kerstbier van 11%

Microbrouwerij opent deuren voor het publiek

Op zaterdag 1 december stelt brouwerij Vrijstaat Vanmol zijn Gronckel Quadrupel voor aan het publiek. Deze jongste telg van de Gronckel-familie is met zijn alcoholvolume van 11% meteen ook het sterkste van alle Vrijstaat-bieren. Zaterdag kan ook worden kennisgemaakt met een kriekenbier dat genoemd werd naar de aloude legende van de Heeten Heuzel.

Brouwerij Vrijstaat Vanmol werd twee en een half jaar geleden opgericht door cartoonist Erwin Vanmol. Samen met zijn 17-jarige vennoot en assistent-brouwer Jan Panneels produceert hij op dit ogenblik 6 bieren (Gronckel Blond, Gronckel Tripel, Gronckel Quadrupel, Prins van Brabant, Heeten Heuzel en de Janimal van slechts 3,3%). Daarnaast maakt het brouwersduo ook nog 2 private labels (Klauw en Cohiba Atmosphere). De in het Vlaams-Brabantse Lennik gevestigde microbrouwerij tekende eerder dit jaar samen met Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz en tv-vedette James Cooke ook voor het “Gerst Late Night”-bier.

De Quadrupel Gronckel is met zijn 11% het sterkste bier dat totnogtoe door Vrijstaat Vanmol werd gebrouwen. Erwin Vanmol legt uit: “Geroosterde gerst, chocolademout en zwarte kandij maken van onze Quadrupel een volmondig kerstbier dat rijk is aan roostaromas. Daarnaast zorgt de combinatie van early en late hopping voor een stevige hopbeet die mooi in evenwicht gehouden wordt door een lichte, aangename zoetheid. De liefhebber weze gewaarschuwd: Gronckel Quadrupel loopt zo vlot binnen als een dubbel maar is meteen voelbaar tot in de tenen. Het is met andere woorden een te duchten biertje!”

De Heeten Heuzel is het eerste fruitbier van de Vrijstaat. Dit stevig kriekenbier van 7,5% werd genoemd naar de Lennikse magiër die volgens een legende in een spelonk leefde waar nu brouwerij Vrijstaat Vanmol gevestigd is. Op het etiket staat de legende van de Heeten Heuzel afgebeeld.

De deuren van Vrijstaat Vanmol zijn open voor het publiek op zaterdag 1 december van 10 tot 17 uur (Nellekenstraat 42A, 1750 Eizeringen-Lennik).
www.vrijstaat.be

Contacteer ons
Erwin Vanmol Vrijstaat Vanmol Brewing
Erwin Vanmol Vrijstaat Vanmol Brewing
Over Vrijstaat Vanmol

Vrijstaat Vanmol werd in mei 2016 opgericht door cartoonist Erwin Vanmol. Hij wordt bijgestaan door zijn medevennoot Jan Panneels, die destijds als 15-jarige de jongste professionele brouwer ter wereld was. De Vrijstaat-bieren zijn verkrijgbaar bij caf├ęs, restaurants en drankhandelaars, die kwaliteit hoog in het vaandel dragen. Daarnaast brouwt het duo ook bieren voor bedrijven en verenigingen. Zo maakten Erwin en Jan al brouwsels voor o.a. de scoutsvereniging van Ternat en luchtvaartmaatschappij Air Antwerp. De microbrouwerij valt met de regelmaat van de klok in de prijzen op internationale bierconcours. Zo sleepte Vrijstaat Vanmol op de iBeerian Awards 2019 nog drie medailles in de wacht.
www.vrijstaat.be

Vrijstaat Vanmol
Nellekenstraat 42A
1750 Eizeringen