Vrijstaat Vanmol brouwde ‘Straffe Skoet’ in opdracht van Ternatse scouts

Vrijstaat Vanmol brouwde ‘Straffe Skoet’ in opdracht van Ternatse scouts

Scouts de Geuzen verkopen bier om nieuwe lokalen te financieren

In Ternat gaan Scouts De Geuzen binnenkort vijf nieuwe lokalen bouwen. Om het project te financieren worden allerlei acties opgezet. Een van die initiatieven is het brouwen van eigen scouts-bieren. Een tijdje geleden lanceerden De Geuzen al de blonde ‘Brave Skoet’. Nu is ook de ‘Straffe Skoet’ verkrijgbaar, een robuust Pajots bier van maar liefst 11%. Het werd gebrouwen door microbrouwerij Vrijstaat Vanmol uit het naburige Eizeringen.

“Geroosterde gerst, chocolademout en zwarte kandij geven dit bier een volmondigheid die rijk is aan roostaromas. De stevige hopbeet wordt mooi in evenwicht gehouden door een lichte, aangename zoetheid. De ‘Straffe Skoet’ doet zijn naam alle eer aan want dit bier is meteen voelbaar tot in de tenen!”, aldus meesterbrouwer Erwin Vanmol.

Straffe Skoet is verkrijgbaar in flesjes van 33 cl. Wie graag het bouwproject van de scouts steunt en meteen ook een stevig Pajots bier in huis wil voor de feestdagen, kan de Straffe Skoet bestellen via dkw@pandora.be.

Vrijstaat Vanmol werd in 2016 opgericht door cartoonist Erwin Vanmol. Samen met zijn 17-jarige vennoot en assistent-brouwer Jan Panneels produceert hij op dit ogenblik 6 bieren (Gronckel Blond, Gronckel Tripel, Gronckel Quadrupel, Prins van Brabant, Heeten Heuzel en Janimal). De microbrouwerij maakt tevens gelegenheidsbrouwsels voor verenigingen en bedrijven. Zo tekende Vrijstaat Vanmol samen met Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz en tv-vedette James Cooke ook voor het “Gerst Late Night”-bier.

Contacteer ons
Erwin Vanmol Vrijstaat Vanmol
Erwin Vanmol Vrijstaat Vanmol
Over Vrijstaat Vanmol

Vrijstaat Vanmol werd in mei 2016 opgericht door cartoonist Erwin Vanmol (52). Hij wordt bijgestaan door zijn medevennoot Jan Panneels (18), die destijds als 15-jarige de jongste professionele brouwer ter wereld was. Vrijstaat
Vanmol produceert op dit ogenblik de Janimal van 3,3%, de Prins van Brabant van 4,7%, de Gronckel Blond van 6,5%, de Tripel Gronckel van 9% en de Quadrupel Gronckel van 11%. De Vrijstaat Vanmol-bieren zijn verkrijgbaar bij cafés, restaurants en drankenhandelaars, die kwaliteitsbieren hoog in het vaandel dragen. De microbrouwerij valt met de regelmaat van de klok in de prijzen op internationale bierconcours. Zo sleepte Vrijstaat Vanmol onlangs nog op de iBeerian Awards in Portugal drie medailles in de wacht.
www.vrijstaat.be

Vrijstaat Vanmol
Nellekenstraat 42A
1750 Eizeringen