Pajotse Gronckel-crowdfunding bereikt initieel beoogd doel in minder dan 18 uur!

Cartoonist investeert verder in de uitbouw van microbrouwerij

Gisterennamiddag ging de crowdfundingactie ten voordele van het ambachtelijke Gronckel-bier van start. Nog geen dag later werd het beoogde doel van 5000 EUR al bereikt. Dit geld had cartoonist Erwin Vanmol nodig om 2500 liter te brouwen van een bier dat hij creëerde ter ere van Frans-Jozef De Gronckel, de man die 200 jaar geleden werd geboren en die de streek tussen Zenne en Dender de naam ‘Pajottenland’ gaf. Erwin kon zijn ogen niet geloven toen hij vanmorgen de crowdfundingteller zag stijgen: “Wat er in de voorbije 18 uur is gebeurd, overtrof mijn stoutste verwachtingen! Aan alle mensen die al een bijdrage geleverd hebben, een dikke merci. Dit is een enorme aanmoediging om verder te gaan met de uitbouw van mijn microbrouwerij.”

Aanvankelijk gaf Erwin Vanmol zichzelf tot eind juni de tijd om 5000 EUR te verzamelen. Nu dat doel al overschreden is, kan Erwin niet alleen de voorziene 2500 liter Gronckel op de markt brengen maar wil hij ook verder investeren in de uitbouw van zijn microbrouwerij ‘Vrijstaat Vanmol’.

De giften en steunbetuigingen blijven binnenstromen. Vanmiddag, om 12u30, stond de teller al op 122%. De extra fondsen zullen aangewend worden voor de aankoop van bedrukte bierglazen, een etiketteermachine en enkele roestvrijstalen gistingstanks voor toekomstige brouwsels.

Wie het Pajotse microbrouwerij-project wil steunen, kan dat al vanaf 5 EUR. In ruil krijgt men, naast een vermelding op de website - naargelang de inbreng - ook een t-shirt, een sleutelhanger, een groot portret van Frans-Jozef De Gronckel op canvasdoek, een exclusieve uitnodiging voor het lanceringsfeest van de Gronckel, en flessen Gronckel-bier. Verenigingen en ondernemingen die aan hun leden, medewerkers, klanten en zakenrelaties een speciaal geschenk willen geven kunnen flessen bestellen met hun naam of logo op het etiket gedrukt. Alle rewards worden gratis thuisbezorgd.

Voor meer informatie: www.gronckel.be of www.vrijstaat.be

Gronckel is een ambachtelijk gebrouwen bier dat smaakt als een picknick in het Pajottenland. Rijp graan mengt zich met wilde kruiden en weerbarstige hout. Door de bijzondere manier van hoppen met de fijnste hopsoorten volgt een fruitige afdronk die doet denken aan passievrucht, abrikoos, mandarijntjes en een 'twist' van citrus. Volmondig en toch een heerlijke dorstlesser.

Contacteer ons
Yves Panneels Force3 - PR & Communication
Yves Panneels Force3 - PR & Communication
Over Vrijstaat Vanmol

Vrijstaat Vanmol werd in mei 2016 opgericht door cartoonist Erwin Vanmol (52). Hij wordt bijgestaan door zijn medevennoot Jan Panneels (18), die destijds als 15-jarige de jongste professionele brouwer ter wereld was. Vrijstaat
Vanmol produceert op dit ogenblik de Janimal van 3,3%, de Prins van Brabant van 4,7%, de Gronckel Blond van 6,5%, de Tripel Gronckel van 9% en de Quadrupel Gronckel van 11%. De Vrijstaat Vanmol-bieren zijn verkrijgbaar bij caf├ęs, restaurants en drankenhandelaars, die kwaliteitsbieren hoog in het vaandel dragen. De microbrouwerij valt met de regelmaat van de klok in de prijzen op internationale bierconcours. Zo sleepte Vrijstaat Vanmol onlangs nog op de iBeerian Awards in Portugal drie medailles in de wacht.
www.vrijstaat.be

Vrijstaat Vanmol
Nellekenstraat 42A
1750 Eizeringen