Jan (15) hoopt nog vòòr eind december zijn eigen Janimal-bier op de markt te brengen

Crowdfundingactie is een groot succes

Jan Panneels, de scholier die sinds enkele maanden in de microbrouwerij Vrijstaat Vanmol komt helpen bij het ontwikkelen van nieuwe bierrecepten, heeft in minder dan één week met zijn crowdfundingactie al ruim 5000 EUR verzameld. Daarmee kan hij 16 hectoliter van zijn eigen ‘Janimal’-bier laten bottelen. Het cijfer 16 is symbolisch, want de jongste brouwer van het land wordt pas 16 jaar op 26 februari 2017.

"Graag wil ik alle 'early funders' van harte danken voor hun steun. Ik had niet gedacht dat het basisdoel van 4000 EUR zo snel zou bereikt worden. De media-aandacht die mijn project heeft gekregen, heeft daar zeker tot bijgedragen", zegt Jan Panneels. "Heel wat Dilbekenaren en Lennikenaren hebben mijn project financieel gesteund, maar ook mensen van elders in Vlaanderen en zelfs van Nederland, Noorwegen en de Verenigde Staten hebben hun steentje al bijgedragen. Aan iedereen een oprecht woord van dank!"

De jonge ondernemer hoopt via de crowdfunding nog extra fondsen bijeen te sprokkelen. Hij wil namelijk graag een elektrisch aangedreven bakfiets kopen. Daarmee wil hij Vrijstaat Vanmol-bieren leveren aan klanten en cafés in de buurt.

Wie Jan financieel steunt of bier aankoopt via www.janimal.be, krijgt er enkele leuke beloningen bovenop zoals Janimal-cartoonboeken, flessenopeners, T-shirts, degustatiesessies of zelfs overnachtingen in een B&B met sauna in het Pajottenland. Bedrijven die aan hun personeelsleden of klanten een eindejaarsgeschenk willen geven, kunnen via de crowdfundingactie flessen bestellen met hun bedrijfslogo of -naam op het etiket. Brouwer-cartoonist Erwin Vanmol zorgt voor een origineel labelontwerp.

Het crowdfunding-project dat vorig weekend werd gelanceerd, loopt nog tot en met 30 december 2016.

Janimal is een blond Belgisch bier en bevat slechts 3,3% vol. alcohol. Als ingrediënten werden water, tarwe, haver, gerstemout en vier hopsoorten (citra, simcoe, mosaic en cascade) gebruikt. Het bier zal beschikbaar zijn in flessen van 33cl en 75cl. “Met dit ambachtelijk gebrouwen bier wil ik bewijzen dat iets smaakvols niet veel alcohol hoeft te bevatten. Bier met passie gebrouwen, moet men altijd met verstand en met mate drinken”, aldus de jongste brouwer van het land.
www.janimal.be

Vanwaar de naam Janimal?
Toen Jan Panneels twee jaar geleden voor het eerst naar Californië reisde, bestelde hij in een restaurant een 'animal-style’ hamburger. Het leverde hem bij Amerikaanse vrienden de bijnaam 'Janimal' op. Vandaar dat in het Janimal-logo een Californische beer voorkomt. 

Jan Panneels en zijn tweelingzus Ina werden geboren in 2001 te Leuven. Jan volgt Wiskunde-Wetenschappen aan het Regina Caeli-lyceum in Dilbeek. Tot voor kort was hij een fervent judoka. Hij behaalde een blauwe band (2de kyu) en nam zelfs een paar keer deel aan het kampioenschap van Vlaanderen. Een trampolineongeval zorgde er echter voor dat hij zijn competitieambities definitief mocht opbergen. Nu helpt Jan in zijn vrije tijd Erwin Vanmol van de microbrouwerij Vrijstaat Vanmol bij de ontwikkeling van nieuwe recepturen.

Contacteer ons
Force3 - PR & Communication
Force3 - PR & Communication
Over Vrijstaat Vanmol

Vrijstaat Vanmol werd in mei 2016 opgericht door cartoonist Erwin Vanmol. Hij wordt bijgestaan door zijn medevennoot Jan Panneels, die destijds als 15-jarige de jongste professionele brouwer ter wereld was. De Vrijstaat-bieren zijn verkrijgbaar bij cafés, restaurants en drankhandelaars, die kwaliteit hoog in het vaandel dragen. Daarnaast brouwt het duo ook bieren voor bedrijven en verenigingen. Zo maakten Erwin en Jan al brouwsels voor o.a. de scoutsvereniging van Ternat en luchtvaartmaatschappij Air Antwerp. De microbrouwerij valt met de regelmaat van de klok in de prijzen op internationale bierconcours. Zo sleepte Vrijstaat Vanmol op de iBeerian Awards 2019 nog drie medailles in de wacht.
www.vrijstaat.be

Vrijstaat Vanmol
Nellekenstraat 42A
1750 Eizeringen